Steeds vaker kopen mensen een mediabox. De mogelijkheden met de mediabox zijn namelijk groot en je kunt er meerdere apparaten in het huishouden op aansluiten. Er zijn verschillende mediaboxen verkrijgbaar en voor ieder type is wel wat te zeggen. Wil je alle zenders die je op de grote televisie hebt, ook op de televisie in de slaapkamer? Dat kan met een mediabox.

Van analoog naar de mediabox
Vroeger, in het analoge tijdperk, was televisiekijken verre van sexy. Via een kabel in de televisie kreeg je verschillende zenders op je televisie. Het zenderpakket was nog niet grandioos, maar de nieuwe ontwikkelingen zorgden voor een grote verandering in het televisielandschap.

De mediabox werkt zonder snoeren en andere fratsen. Je ontvangt zenders op basis van een abonnement en het aanbod is vaak groter dan voorheen. Herken je de naam mediabox niet, dan kan het zomaar zijn dat je mediaspeler, android media box, digitale decoder of stream kast wel kent. Al deze producten verlenen dezelfde dienst, namelijk dat ze een zenderpakket aanbieden aan jullie in de huiskamer.

Vaak staat het abonnement dat je afsluit bij je kabelmaatschappij op een smartcard, die je in de mediabox moet schuiven. Hierdoor ontvang je door een signaal van de mediabox het zenderpakket op je televisiescherm.

De belangrijkste elementen
Je kunt met een mediabox meer dan voorheen. Rasechte serie liefhebbers kunnen op hun smartcard een NetFlix abonnement afsluiten en hiervoor dus iets extra betalen. Maar dan ontvang je deze extra zender wel in je pakket. Ook kun je bijvoorbeeld uitzendingen die je hebt gemist terugkijken. Je kunt meerdere specificaties toevoegen aan je abonnement en dit op constante basis wijzigen.

Aansluiten
Als je de mediabox in huis neemt, moet je goed kijken naar het type kastje. Zijn er genoeg USB poorten aanwezig en is er de mogelijkheid tot een LAN-verbinding (met draad voor internet). Ook specificaties van de harde schijf en codecs zijn belangrijk. Laat je voor het afsluiten eventueel inlichten door een specialist voor de mogelijkheden.