Algemeen

Een auto huren vanaf Schiphol, hoeveel kost dat nou eigenlijk?

autoverhuur schiphol plaatje

Mocht u binnenkort op vakantie gaan naar Nederland, of juist voor iemand een taxi willen huren vanaf de airport dan is het zeker handig om vooraf alles te regelen. Steeds vaker is het in trek om een auto te huren in plaats van afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of de taxi en de bijbehorende hoge kosten. Wij van Online Prijzen vergelijken graag de prijzen tussen het huren van een taxi of direct op een locatie, zoals autoverhuur Schiphol. We zien een toename in het aantal verhuurde auto’s op luchthavens en wij zullen hier dan ook dieper op in gaan.

Wat kost een taxi naar Amsterdam centrum?

Heeft u klantrelaties die overvliegen naar Nederland? Dan kunnen wij begrijpen dat u de juiste zorg wilt meegeven aan uw relaties. Een taxi naar het centrum van Amsterdam kost een hoop geld, daarnaast gaan er de laatste tijd steeds meer verhalen in de rondte over taxioplichters op vliegvelden. Het landelijke maximum taxitarief voor een personenauto is als volgt:

Maximum starttarief Maximum kilometertarief Maximum tijdtarief (per minuut)
€3.02 €2,22 €0,37


Een snelle som geeft al snel dat een taxi huren van Schiphol naar Amsterdam Centrum meer dan €60,- kost ((2,22 x 22 km) + (0,37 x 24 min) + 3,02)= 60,74)

Wat kost het huren van een auto vanaf Schiphol?

Mocht u kiezen voor het huren van een auto bij Schiphol, kunt u al voor 1 dag al een auto voordelig huren. Het voordeel hiervan is dat het mogelijk is om meteen na aankomst op Schiphol in de gehuurde auto te stappen. U kunt een auto vanaf Schiphol en/of andere vliegvelden in Nederland al huren vanaf €36,- inclusief BTW. Dit is al bijna de helft goedkoper dan een taxirit van Schiphol naar Amsterdam Centrum. Het grote voordeel van het huren van een auto op een luchthaven is dat deze vaak al voorgereden wordt en voor je klaarstaat bij de uitgang.
Zeer snel en eenvoudig rijdt u al richting uw gewenste bestemming met uw klantrelaties. De auto’s zijn zeer schoon en rijden uitstekend. Willen uw klantenrelaties zelf een auto huren op een Engelstalige website? De car rental amsterdam airport is ook beschikbaar in een Engelstalige variant.