Algemeen

Diervriendelijk hondenvoer bestaat echt!

hondenvoer

Waarschijnlijk heb je er bij het opentrekken van een zak hondenvoer nog nooit aan gedacht waarvan dat voer gemaakt wordt. Want hondenvoer is gewoon voer voor je hond. Je kijkt alleen even naar de leeftijdsindicatie en eventuele dieeteisen voor je hond. Maar hondenvoer wordt (natuurlijk) gemaakt van vlees. Vlees komt van dieren die vaak op een nare manier geleefd hebben voor ze op een nare manier geslacht worden. Zelf zorgen we er vaak voor dat we vlees eten van “gelukkige koeien”, “blije varkens” en scharrelkippen, maar dat geldt niet voor hondenvoer.

Gezond hondenvoer is belangrijk voor je hond

En om gezond hondenvoer te maken, is gezond vlees belangrijk. Vlees zonder allerlei schadelijke stoffen erin. Want die schadelijke stoffen kunnen via het voer weer in je hond terecht komen. En wie weet wat voor ellende dat kan opleveren. Ook is het natuurlijk belangrijk om te bedenken waar het vlees vandaan komt. Een kip die in een legbatterij is opgegroeid is, letterlijk, een stresskip. Dat merk je ook in de kwaliteit van het vlees. In de winkels wordt dat voor menselijke consumptie al bijna niet meer verkocht, waarom zou je daar wel genoegen mee nemen voor je hond?

Hondenvoer ontwikkeld door de Dierenbescherming, is dat niet vreemd?

Je zou verwachten dat de Dierenbescherming het advies geeft om je hond vegetarisch te laten eten. Maar natuurlijk is dat geen optie, honden hebben vlees nodig. Daarom heeft de Dierenbescherming hondenvoer ontwikkeld dat gemaakt wordt op basis van gedroogde kip van 3 Sterren Beter Leven kippen. Je weet dan dat je je hond goed voer voorzet, waarvoor de kippen die er in verwerkt zijn niet hebben hoeven lijden in kleine hokjes en met geknipte snavels. Vlees van gezonde kippen is ook nog eens beter voor het milieu. Ook de overige ingredi├źnten van dit voer zijn met zorg uitgekozen.

Hondenvoer van de Dierenbescherming, dat zal wel duur zijn!

Nou, het valt nogal mee hoe duur het hondenvoer van de Dierenbescherming is. Zeker wanneer je het vergelijkt met de A-merken die beschikbaar zijn bij bijvoorbeeld de dierenarts. Het grote voordeel is dat je met dit voer precies weet wat je je hond voorzet. Je doet er alles aan om je hond zo gelukkig mogelijk te maken en dat lukt echt met dit voer. Ook is het een manier om de Dierenbescherming te steunen. Een deel van de opbrengsten van dit voer gaat naar de Dierenbescherming. Zo kunnen zij nog meer dieren helpen.