Algemeen

Met een spiegelreflexcamera maak je de beste foto’s

Spiegelreflexcamera

Het lijkt wel of de hele wereld ontzettend van fotograferen is gaan houden de laatste jaren. Dat komt natuurlijk vooral door de mobieltjes waar je foto’s van redelijke kwaliteit op kunt maken en die je ook nog eens gemakkelijk kunt delen. Maar een echte fotograaf, of het nou een hobby- of proffotograaf is, heeft toch het liefst een échte camera in handen. Bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera. Een spiegelreflexcamera maakt dat je nog wat moeite moet doen om de perfecte foto te krijgen. Bijvoorbeeld door de instellingen te wijzigen. Maar met een spiegelreflexcamera heb je echt een stukje vakwerk in je handen. En dit zie je terug in de foto’s die je maakt.
Spiegelreflexcamera

Het grootste voordeel van een spiegelreflexcamera

Met een spiegelreflexcamera zie je door de viewfinder alles in realtime. Dan denk je vast dat dat met andere camera’s ook het geval is. Maar op alle andere camera’s zit een kleine vertraging, dit komt door de spiegels die gebruikt worden. Door deze spiegels worden de beelden heen en weer gespiegeld tot ze door de viewfinder zichtbaar zijn. Het gaat natuurlijk maar om minieme verschillen, maar ze zijn wel aanwezig. Maar nog een voordeel van een spiegelreflexcamera is dat je echt iets in je handen hebt. Iets dat gewicht in de schaal legt. En dat houdt gewoon een stuk fijner vast dan andere camera’s en mobieltjes.

Een spiegelreflexcamera is hartstikke duur

Natuurlijk geven ze de spiegelreflexcamera niet zo aan je mee in de winkel. Ze zijn zeker niet altijd goedkoop, maar voor niet al te veel geld kun je er toch al gauw eentje aanschaffen. Deze camera’s zijn tegenwoordig ook van alle gemakken voorzien. Zo kunnen ze gewoon een goede geheugenkaart gebruiken, waardoor jij heel gemakkelijk de foto’s weer op je computer zet. Om ze te delen of om ze te bewaren als herinnering.

Spiegelreflexcamera’s zijn ouderwets!

Welnee! Zoals ik hierboven al schrijf, zijn ook spiegelreflexcamera’s digitaal. Dus geen gedoe meer met rolletjes en wachten tot de foto’s ontwikkeld zijn. Heel fijn. Je kunt er zelfs in veel gevallen een serie mee schieten zonder je vinger van de knop te halen. Je maakt dan een hele serie foto’s. Zodat je bijvoorbeeld tijdens een voetbal wedstrijd de complete lijn van de bal kunt volgen. Van de voet van de ene speler, naar het hoofd van de andere speler, dan prachtig het doel in. En dan natuurlijk het juichen. Natuurlijk kun je dit ook doen met een vlucht vogels.