Algemeen

Op zoek naar teak meubelen

Wat zijn teak meubelen? Teak is een speciale houtsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië, die wordt gebruikt voor toepassingen in de scheepsbouw, maar vooral ook voor binnen- en buitenmeubelen. Aan deze speciale houtsoort zitten veel voordelen, die je thuis ook kan ervaren. Wat zijn de grote voordelen en wat voor meubelen worden gemaakt van teak.

Veel voordelen
Het grootste voordeel van teak is dat het is bestand tegen alle weersomstandigheden, zonder daarvoor onderhoud te hoeven plegen. Dit is ook één van de redenen dat teak nog een veelgebruikte houtsoort is op scheepswerven, omdat het kwalitatief sterk is. Teak hoeft bijna niet onderhouden te worden en wanneer je dit wel doet, is het makkelijk in de uitvoering. Teak meubelen voor in huis mag je daarbij licht schuren, dat doet geen afbreuk aan de producten.

Teak is zeer sterk, dus dingen iets te hard ergens neerzetten zal niet direct leiden tot beschadigingen. Daarom wordt teak ook heel vaak gebruikt voor tafels. Ondanks de sterke houtsoort zijn de producten licht van gewicht. Daarbij kun je met teak alle kanten op en verschillende uitstralingen creëren. Het heeft over het algemeen een levendige uitstraling en dit past goed in de huiselijke omgeving.

Wat zijn typische teak meubelen?
Teak meubelen die je in de winkel vaak zult zien staan zijn kasten of tafels, maar ook eettafel stoelen kunnen van teak zijn gemaakt. Het geeft de kamer een lichtere en natuurlijke uitstraling, terwijl het materiaal lang goed blijft. De teak meubelen zijn best wel speciaal en daarom zal je er niet zomaar bij elke meubelzaak tegenaan lopen.

De prijs van teak meubelen
Teak meubelen worden gezien als luxe producten. Het is daarom een relatief duur product die in of buiten je huis karakter toevoegen aan de omgeving. Er zijn echter ook winkels waar de prijs van teak meubelen niet zo hoog ligt, dus goed rondkijken loont.