Kleding

De trend van de polo

LacosteIedereen kent het logo’tje wel. Het wereldberoemde groene krokodilletje die op kledingstukken zoals polo’s te zien zijn. Veel mensen, vooral mannen, hebben zo’n polo in hun kledingkast liggen. Maar waarom is het zo populair?

Het ontstaan van de Krokodil

Rond de jaren twintig van de vorige eeuw was tenniskampioen René Lacoste zeer actief. Hij won vele toernooien. In die tijd werd er in de tenniswereld gespeeld in witte poplin overhemden met lange mouwen. Door de warme zomers was het toch wel onprettig dragen van dit kledingstuk en zeker niet comfortabel. Meneer Lacoste kwam op het idee om zelf een shirt te ontwerpen. Een kledingstuk met korte mouwen en een kraagje net zoals bij een overhemd, een korte sluiting met knoopjes aan de voorkant, en met een krokodil als logo op de linkerborst. Maar wáárom het krokodilletje?

De heer Lacoste  kwam in een Boston een kapitein tegen met een indrukmakende krokodillen lederen koffer. Lacoste vond de koffer zo mooi, dat hij een weddenschap afsloot met zijn toenmalige trainer en dat hij de koffer zou krijgen als hij de wedstrijd won. Maar Lacoste verloor! Zijn trainer vertelde aan de pers over de koffer, waardoor een journalist als volgt in een verslag meldde: “Lacoste heeft gisteren weliswaar zijn koffer van krokodillenleer verloren, maar daartegenover staat dat hij als een ware alligator heeft gespeeld!”. Hierdoor is het wereldberoemde krokodilletje op de Lacoste polo te zien.
 

Do’s and don’ts

De polo werd vroeger gedragen als een net elite kledingstuk. Later, en tot op de dag van vandaag, werd het gerekend als vrijetijdskleding. Pas in de zestiger jaren trad het poloshirt uit z’n sportieve imago en werd het ook gedragen in het straatbeeld, of gewoon casual. Tóch wordt het ook gedragen bij de mensen van wat hogere klassen en bijvoorbeeld onder een pullover.
Als je een das bij je poloshirt wilt dragen…, niet doen! Dit is echt een overtreding in de modewereld.
Wat wel grappig is om te zien, is dat in Nederland het liefst een polo over de broek wordt gedragen. In tegenstelling tot dit, wordt een polo in de Verenigde Staten, En Zuid- en West-Europa het liefst ín de broek gedragen. Er is alleen geen échte reden waarom dat nou zo is.

Andere merken polo’s

Door de jaren heen zijn er vele merken bij gekomen die ook poloshirts zijn gaan produceren. En daar zitten zeker geen onbekende namen bij; Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Armani, Calvin Klein, Fred Perry en ga zo maar door. Stuk voor stuk kwaliteits polo’s, maar daar zit dan ook een wat hogere prijs aan vast. De redenen zijn dat je voor het merk betaalt. Je kan echt dol zijn op een merk, omdat het simpelweg je favoriete is (jouw smaak) en daar wil je dan gewoon voor betalen. Eigenlijk zijn altijd poloshirts met een aardig prijskaartje eraan van uitstekende kwaliteit.
Ook zijn er poloshirts met verschillende pasvormen; Classic fit (normaal), Slim fit (strakker om het lichaam) en Stretch fit die voor een perfecte pasvorm zorgt bij mensen van een slank postuur. Ben je opzoek naar een Lacoste polo? Je komt ze zonder twijfel tegen in vele winkelcentrums en ook online. Je hebt dus de keuze uit verschillende pasvormen en grote keus aan soorten kleuren.

Lacoste polo