Persbericht

Amsterdam, 06-8-2014

Een flinke koffievlek op je overhemd vlak voor een belangrijke zakelijke afspraak is stressvol. Overhemden webshop Hemdvoorhem.nl heeft zich daarom voor de nabije toekomst tot doel gesteld om in stedelijke gebieden bestellingen binnen een half uur te bezorgen. Wetgeving staat echter de razendsnelle bezorging in de weg.

Wegtransport met 30 minuten bezorggarantie niet haalbaar

De eigenaar van Hemdvoorhem.nl bedacht dat een razendsnelle bezorging alleen gegarandeerd zou kunnen worden als hij een oplossing kon vinden voor het drukke verkeer. De web winkelier heeft eerst getest of hij de 30 minuten bezorging in verschillende steden zou kunnen organiseren met fiets of brommerkoeriers. Uit berekeningen bleek dat er dan enorm veel magazijnen geopend moeten worden, zelfs binnen één plaats. Om toch een goede collectie te kunnen aanbieden en ook alle maten beschikbaar te houden, zou de totale voorraad verspreid over alle magazijnen enorm zijn. Het kapitaalbeslag en de beperkte doorloopsnelheid per locatie zouden het overhemd dan té duur maken.

Vervoer door de lucht

De web winkelier begon daarom net als webwinkel gigant Amazon te experimenteren met pakket vervoer met behulp van drones. Onbemande mini helikopters die net groot genoeg zijn om pakketten door de lucht te vervoeren. Er staan nu eenmaal geen files in de lucht, het enige nadeel is dat een drone wat lastig aanbelt bij de voordeur, aldus de webshop eigenaar. De drones zouden dan ook ingezet worden als vervoer tussen een centraal magazijn en distributiepunten in de buurt van de besteller. Vanuit de distributiepunten zou een bezorger snel de overhemden kunnen bezorgen. We hebben het nu over overhemden, stropdassen, sokken of ondergoed. Maar wanneer het netwerk is opgebouwd kunnen andere webshops zich aansluiten bij ons netwerk.

Luchtvaartwet staat bezorging in de weg

Op basis van de huidige wetgeving echter, lijkt de drone bezorging niet haalbaar. De wet* beperkt het gebruik van het luchtruim zodanig, dat het plan nu niet binnen de grenzen van de wet uitvoerbaar is. De eigenaar van Hemdvoorhem.nl hoopt dan ook dat de overheid haar regels aanpast. Hij bezint zich dan ook op politieke middelen als een burger initiatief om de wetgever in te laten zien hoe de huidige wet de wegen laat dichtslippen.

Over Hemdvoorhem.nl

Hemdvoorhem.nl is dé webwinkel voor strijkvrije overhemden, stropdassen en herenondergoed. De webwinkel is er volledig op gericht om het leven van de hedendaagse man gemakkelijker te maken. Niet alleen biedt zij alleen strijkvrij overhemden aan, ook de bezorging moet sneller kunnen. *o.a. vliegen boven bebouwing is uitgesloten.