Algemeen

Rolcontainer huren: rol uw afval gemakkelijk weg!

rolcontainer huren

Een rolcontainer huren kan het een stuk gemakkelijker maken om uw afval weg te brengen. Dit gemak is belangrijk nu het milieu de laatste jaren zo snel achteruit gaat – vaak wordt afval zomaar ergens gedumpt, omdat het bijvoorbeeld te zwaar is of een onhandig formaat om te verplaatsen. Dit kunt u snel en makkelijk tegengaan doormiddel van een rolcontainer huren wanneer u uw afval kwijt moet.

Waarom een rolcontainer huren?

Het is belangrijk dat we bijdragen aan het milieu en de samenleving door er goed op te letten dat we ons afval scheiden: restafval bij het restafval, papier en karton bij het papier, organisch en groenafval in de GFT-bak, glas in de glasbak en archiefvernietiging op een veilige manier. Dit kan soms lastig zijn of vergeten worden, simpelweg uit gemak: omdat de afvalbak te klein of juist te groot is en niet handig vervoerbaar, omdat de container te ver weg staat of de stort juist iets te dichtbij. U kunt in dit soort gevallen een rolcontainer huren en uzelf hierbij helpen. Door de wieltjes rolt u de container makkelijk voor u uit, en wordt het een stuk makkelijker om uw afval weg te brengen naar de juiste ondergrondse container of afvalstort. Veel bedrijven waarbij een rolcontainer huren mogelijk is zijn ook afvalinzamelaars en maken het dus mogelijk voor u om de container na gebruik in te leveren met het afval er nog in – zonder dat u bedrijfsreinigingsrecht hoeft te betalen. Hiermee bespaart u uzelf en/of uw bedrijf een hoop gedoe en geld besparen.

Verschillende soorten rolcontainers huren

Bij het afvoeren van al deze verschillende soorten afval zijn er in elke situatie verschillende soorten en formaten containers beschikbaar. U kunt een rolcontainer huren met een volume tussen de 240 en de 660 liter voor afval wat van binnen komt – deze passen door een normale deur. Of u kunt een rolcontainer huren met een volume van 1100 liter of 1700 liter als het om buitenafval gaat en u grotere hoeveelheden in een keer moet vervoeren.

Voordeel aan een rolcontainer huren is dat u niet alleen de huurprijs betaalt, maar hierbij ook nog milieu- en andere toeslagen, afvalverwerkingskosten en de ledigingskosten door een vuilniswagen inbegrepen zitten. Zo loopt u niet tegen onverwachte kosten aan. U kunt de rolcontainer huren voor één dag, een abonnement afsluiten wat per maand opzegbaar is – of, als u weet dat u het product regelmatiger gaat gebruiken, de rolcontainer huren voor 2 jaar en hiermee een gereduceerd tarief betalen.