Kleding

Mannen en boxershorts

Tegenwoordig zijn boxershorts ook een mode item onder de heren.  (Bijna) iedereen draagt er wel een. Het belangrijkste is natuurlijk dat het lekker zit, maar het hangt ook van de smaak af.
Hoe wordt er door de man omgegaan met boxershorts en wat draagt hij? Moet het persé modieus zijn of een bepaalde kleur? Is strak en sexy belangrijker dan een comfortabele pasvorm? Of wordt ‘t gewoon gedragen, simpelweg wat de partner koopt… 

In het lijfblad van het merk Triumph stonden leuke feitjes. Hier blijkt dat van de Nederlandse mannen, 56 procent hun eigen boxershorts uitkiezen. Uit onderzoek is ook gebleken dat mannen uit Nederland en België het meest hun eigen gang gaan op het gebied van ondergoed.

Meer feitjes over boxershorts

Zoals hierboven al staat, kiest 56 procent van de Nederlandse mannen zelf welke boxershorts er gedragen worden. Bij België ligt dit getal op 55 procent. Hieronder nog enkele landen met opvallende cijfers:
-Oostenrijk: 42 procent
-Zwitserland: 39 procent
-Frankrijk: 37 procent
-Italië: 30 procent

Andere weetjes over boxershorts:

*Vrouwen zijn minder merkbewust dan mannen. Maar 30 procent van de vrouwen koopt een merkboxer voor haar man. Bij mannen ligt dit getal 10 procent hoger; zij kiezen meer voor een bepaald merk als zij boxershorts voor zichzelf kopen.

*De leeftijd bij de mannen wanneer zij hun eigen ondergoed kopen, is de leeftijd tussen de 25 en 49 jaar. Hiervan bepaald 64 procent van de mannen welk model/kleur hij draagt.

*Mannen geven een kwart meer uit voor een boxer. Gemiddeld besteedt de vrouw 4,40 euro uit aan boxershorts voor haar man. Dit is 25 procent minder dan dat de man uitgeeft als hij zelf een boxer koopt. Hij geeft hier gemiddeld zo’n 5,50 euro aan uit.

Last but not least: Mannen kiezen meer voor strakke Boxer briefs in plaats van traditionele boxershorts. Dit heeft dan ook te maken met de wat modernere smaak.