Krijg jij een kick van harde knallen en hou jij wel van gezellige drukte tijdens oudejaarsdag? Denk er dan eens over na om een carbid kanon te kopen. Het carbid kanon is de grote versie van de kleinere carbid bussen, ofwel melkbussen. Voor mensen die houden van het harde geluid dat wordt geproduceerd met een carbid bus, is een carbid kanon ideaal.

Het carbid kanon
De productie van een carbid kanon vindt plaats door meerdere carbid bussen met elkaar te versmelten. Zo ontstaat een grote bus, waar meer carbid in kan. De knal van het carbid kanon zal dan ook nog veel harder zijn, hoewel je maar één keer kan knallen per keer. Het normale carbid schieten gebeurt met meerdere carbid bussen op een rij, waardoor het momentum langer is.

Is een carbid kanon veilig?
Het komt best wel voor dat rondom oud en nieuw mensen gewond raken bij het afschieten van carbid. Een goed geproduceerd carbid kanon zorgt echter voor meer veiligheid ten opzichte van de relatief onveilige carbid bussen. Let er wel op dat bij het afschieten van het carbid kanon geen mensen voor de directe omgeving staan van het kanon en mensen in de buurt hun oren eventueel beschermen voor het harde geluid.

Voordelen van het online carbid kanon kopen
Als je online een carbid kanon koopt, weet je zeker dat het gebruiksklaar wordt afgeleverd. Je kunt vaak binnen enkele minuten al aan de slag. Een ander voordeel van een is dat het carbid kanon makkelijk te vervoeren is, naar een vaste standplaats, of rijdend door de woonplaats.

Waar gebeurt carbid schieten vooral?
Als je uit het Noorden of Oosten van het land komt, ben je waarschijnlijk wel bekend met carbid schieten. De kick van een harde knal zorgt er voor dat steeds meer mensen carbid willen schieten. Zo breidt het gebied waar carbid geschoten wordt rond oud en nieuw zich steeds verder uit naar andere delen van het land.

De prijs
Een carbid kanon kopen kan een behoorlijke investering zijn. Voor een groot kanon van goede kwaliteit ben tussen de 100 en 150 euro kwijt.