Het is moeilijk om een dierbare te moeten missen. Na of tijdens de crematie komt het besef dat je die persoon niet meer zal kunnen zien of aanraken pas echt. Het is vaak onverwachts, zelfs al weet je dat iemand binnenkort komt te overlijden. Afscheid nemen zal altijd moeilijk blijven, maar we zullen het toch moeten doen als een dierbare het leven heeft verlaten. Om ervoor te zorgen dat de mensen waar je van houdt altijd bij je zullen blijven in gedachten kun je veel dingen doen. Foto’s, maken, assieraad laten maken of dingen bewaren. We nemen even een momentje om op een rijtje te zetten.

Assieraad voor als je het van tevoren weet

Foto’s maken doen wij allemaal regelmatig. (Een assieraad zie minder vaak) Of het nu met je telefoon is of een mooie camera. Foto’s zijn er ter herinnering van bepaalde momenten. Als er vervolgens naar zo een foto wordt gekeken zal het gevoel van het moment weer helemaal terugkomen. Als je dus veel mooie foto’s maakt met iemand die er binnenkort niet meer zal zijn is de kans groter dat het moment dat je samen met hem of haar was beter herinnert. Foto’s vertellen na verloop van een tijd een verhaal zonder beeld en dat is erg fijn als je iemand erg moet missen.

Voor altijd bij je dragen

Een assieraad, want niemand vind het fijn om een dierbare te moeten missen. Het contact is er ineens niet meer en de stem van de persoon zal je niet meer horen. Toch kun je dichtbij elkaar blijven, misschien niet in levende lijven maar toch. Een assieraad biedt de mogelijkheid om de as van een dierbare te bewaren in een mooi sieraad. Met een assieraad heb je de persoon waar je zoveel van gehouden hebt dichtbij je ook al is diegene eigenlijk heel ver weg. Bij een assieraad wordt het as van een gecremeerd persoon in een assieraad verwerkt die dan gedragen kan worden. Op deze manier heb je altijd iets tastbaars om op terug te kunnen vallen tijdens en na het rouwproces.