Antieke spiegels zie je bijna in elk huis wel hangen. Ze verschillen op enkele basisvormen sterk van een normale spiegel. De antieke spiegels hebben in tegenstelling tot normale spiegels allemaal een lijst om het spiegeloppervlak. Deze uitstraling zorgt ervoor dat de ruimte waarin de antieke spiegel hangt een stuk karakter krijgt die je bij een normale spiegel niet hebt.

Tijdloos en ongeëvenaard
De antieke spiegel is waardevast en blijft zelfs na decennia nog de fraaie klasse houden van de beginjaren. Het grote voordeel van een antieke spiegel is dat het in principe binnen elk interieur past. De antieke spiegels hebben vaak ook een hoge waarde, zonder dat je het zelf misschien door hebt.

Ik heb antieke spiegels, hoeveel zijn ze waard?
Om te weten hoeveel jouw antieke spiegels waard zijn, hoef je niet per se naar ‘tussen kunst en kitsch’. Je kunt een gespecialiseerde taxateur langs laten komen om de waarde van jouw spiegel te berekenen. Het kan voorkomen dat antieke spiegel bij jou in de familie vaak is doorgegeven, waardoor deze veel waard kan zijn.

In welke ruimte past het?
Antieke spiegels passen in verschillende ruimtes. Het kan in de woonkamer zijn, in de slaapkamer of in de gang op weg naar de voordeur. Een antieke spiegel geeft sfeer en karakter aan je woning en menigeen is er gek op.

Waar kan ik antieke spiegels kopen?
Om een antieke spiegel op de kop te tikken, hoef je niet ver te reizen. Vaak heeft de gemiddelde meubelspeciaalzaak in de buurt wel de beschikking over meerdere antieke spiegels. Voor een goede kwaliteit zou je daarbij het beste kunnen kiezen voor een kleinere speciaalzaak ten opzichte van de grotere meubelzaken, maar dat heeft te maken met je  persoonlijke voorkeur.

Welke prijs betaal ik?
Antieke spiegels zijn vrij duur, maar waardevast. Voor een spiegel met de authentieke uitstraling ben je ten minste 300 euro kwijt.